Pijn rond SI-gewricht en uitstraling naar bovenbeen

Het SI-gewricht bevindt zich onderaan je rug, je onderste (sacrale) wervels zijn verbonden met je bekken via dit gewricht. Het zorgt voor de overdracht van krachten van je bovenlijf naar je benen, belangrijk tijdens lopen en staan. Ook zijn er veel spieren, pezen en banden verbonden met het gewricht.

O.a. overbelasting van je onderrug en SI-gewricht kan zorgen voor pijn onder in je rug, dat kan uitstralen naar je bil, been of lies.

Massage ter ondersteuning

Doelen van de therapeutische massagebehandeling zijn:

  • het verminderen van pijn
  • het verlagen van de spierspanning
  • het soepeler kunnen bewegen

Mijn therapeutische massagebehandeling kan bestaan uit:

  • Bindweefselmassage onderrug (https://www.coresportmassage.nl/2022/10/19/bindweefselmassage/)
  • Deep Tissue Massage: een langzame en krachtige massagevorm, waarbij diep wordt gewerkt op spieren en bindweefsel; toegepast op onderrug en bovenbenen
  • Massage met olie: de spieren van onderrug, bil, bovenbeen worden gemasseerd, met extra aandacht voor de zijkant van het bovenbeen
  • Mobilisatie om de beweeglijkheid en flexibiliteit te verbeteren

Herstel

Het is belangrijk om eerst de oorzaak van jouw klachten te achterhalen, onder behandeling van jouw fysiotherapeut/arts. Je krijgt een behandelprogramma specifiek op jou gericht om de klachten te verminderen. Ook de balans tussen ‘belasting en belastbaarheid’ is hierbij belangrijk: het is handig om niet te veel en niet te weinig te bewegen, om hierin een balans te vinden.

Praktijkvoorbeeld

Ter illustratie een voorbeeld uit mijn sportmassagepraktijk: M. heeft na haar hernia al anderhalf jaar last van haar onderrug, met een pijnlijke uitstraling naar haar rechterbovenbeen. Ze heeft in de afgelopen tijd verschillende therapeuten en fysio’s bezocht, helaas heeft dat nog niet geholpen. Na enkele massagebehandelingen merkt ze duidelijk verbetering.

 Ze schrijft de volgende review:

“Na lange tijd van rugklachten en uitstralingspijn en verschillende behandelingen elders, heb ik bij CoRe Sportmassage eindelijk verlichting gevonden. Na een paar sessies voelde ik al een duidelijke verbetering, en inmiddels heb ik zelfs al dagen zonder pijn. Ik ben erg blij met de zorg en aandacht van Sonja en kan haar praktijk zeker aanbevelen.”